Koop jij ook regelmatig diepvriesfruit en gaat het dan bij thuiskomst meteen de vriezer in? Want het is zo makkelijk om te gebruiken om bv een fruit smoothie te maken, maar doe je dat dan ook?
Of gebruik je het om zelf ijs te maken in je eigen ijsmaker? En nee, zo’n ding aan een snoertje heb ik niet.
En dan heb je trek in een smoothie en grijp je in 1 bonk fruit wat een blok waterijs is geworden en kan je er op dat moment niks mee. Veel gedoe is nodig om een brok daarvan in je schaaltje te krijgen. Om lijf en leden te beschermen doe je een schort om en ga je hakken met een lepel, vork, slaan op het aanrecht.
Laat de messen in de la of leg alvast pleisters op het aanrecht. Gedoe, heel veel gedoe ook daarna aan het opruimen en kleef handen.
Dat moet anders en kan anders en ik heb een leuke en makkelijke manier gevonden om toch in porties te genieten van ingevroren fruit.
Gebruiksaanwijzing;
Ik heb de inhoud van de zak laten ontdooien en met een lepel in muffinvormpjes geschept. Die siliconen vorm bleek zeer beweeglijk bij het verplaatsen richting vriezer, zodoende plaatste ik daaronder een snijplank en het geheel samen in de vriezer. EĆ©n vaatdoekje was daarna nodig om de sporen van de lekkage te verwijderen.
En dan is een paar uur later de zakinhoud alweer opnieuw ingevroren in de vormpjes en zijn het mooie taartjes geworden van ingevroren ‘vers fruit!!
Bij gebruik;
Wel op tijd uit de vriezer halen als je het naast schepijs wil gebruiken voor kleur en vermenging.
Ik heb geen onnodige kracht / energie verspild en het is een lekkere afwisseling bij het ontbijt in je yoghurt of kwark. Fruit op deze manier invriezen is voor herhaling vatbaar.
Ik bedenk nu dat ik de volgende keer ook fruit in ijsblokjesbakjes ga leggen en dan als ijsblokje toevoegen aan koud water bij warm weer. Een soort IceTea.
Geen aanmaak limonade nodig en het ziet er nog leuk uit ook.
Dit is een leuke en handige manier!! Ik sla de zak altijd los op de plavuizen, net als de kant en klare ijsblokjes. Dat kost wat meer kracht en geeft niet zo’n leuk ontbijt.
hahaha ik heb beeld. Hoop wel dat je snel met de ijsblokjes kunt gaan slaan. .
š Die zakken fruit heb ik ook altijd en bij mij is het nooit een bonk ijs. Ik heb een tupperware bakje op mijn vriezer staan en ik schud daar de hoeveelheid in die ik nodig heb. Ik heb een no frost vriezer dus misschien daarom dat het fruit niet aan elkaar vriest. Maar jij hebt een goede oplossing bedacht Marjanne šš»
Ahh dank je, dat is een nog betere oplossing, ga het onthouden en schrijf het op m’n wenslijst, voor als deze is bezweken wil ik ook een No frost, nog nooit eerder van gehoord ;-))
Ik pak een rubber hamer en sla het weer klein..In de zak dus, geen hartjes helaas maar wel eetbaar š
Hahaha die hamer heb je nog over van het kamperen. Vakantiegevoel sla je in je ontbijt, goeie start van de dag.
Goed idee en een leuke manier van presenteren!
Beetje hangop erbij of wit ijs en iets eerder uit de vriezer halen, anders is het een ijsklont ;-)